Soalan Lazim (FAQ)
1. Mengapakah Portal Atas Talian Sekolah ini diwujudkan?
       Sebagai platform penyebaran maklumat berkaitan program-program dan segala maklumat berkaitan sekolah dan komunikasi 2 hala antara Ibu Bapa, Murid-murid, PPD, JPN, KPM dan agensi-agensi luar yang lain dengan pihak sekolah.

2. Siapakah orang yang bertanggung jawab menguruskan portal sekolah ini?
    Admin yang dilantik oleh pentadbir sekolah @ penyelaras ICT sekolah.

3. Bagaimana untuk mendapatkan maklumat berkenaan latar belakang dan profil sekolah?
    Anda boleh klik di bahagian tab kecil (sebelah kanan bawah) dan pilih 'Profil Sekolah'.
  • Profil Sekolah
  • Frog VLE
  • Arkib
    Anda boleh dapatkan maklumat seperti SejarahSejarah Pentadbir SekolahIdentiti SekolahMaklumat Asas SekolahPelan Sekolah, Falsafah/Visi/Misi/Matlamat/Motto/SloganPiagam PelangganBidang Tugas dan Lagu Sekolah.

4. Bagaimana untuk mendapatkan maklumat tentang jadual atau tarikh-tarikh penting seperti peperiksaan?
    Klik pada tab Dokumen ---> Jadual Peperiksaan untuk mengetahui jadual peperiksaan Dalaman atau UPSR dan klik Takwim ---> Tarikh Peperiksaan Awam/Tarikh Peperiksaan Dalaman untuk mengetahui tarikh peperiksaan UPSR atau peperiksaan Dalaman yang ditetapkan oleh Majlis Guru Besar (MGB).

5. Bagaimanakah kandungan  portal ini dikawal? Jika berlaku salah laku atau kesilapan maklumat, kepada siapakah perlu dilaporkan?
    Portal ini diselia oleh Guru Besar dan Penolong-penolong Kanan. Sebarang kesilapan/kesalahan maklumat boleh dilaporkan terus kepada pentadbir sekolah melalui emel petra2krai@gmail.com.

6. Bagaimanakah untuk mendapatkan jadual waktu murid dengan mudah sekiranya kehilangan jadual waktu yang bercetak dan terlupa alamat web?
    Guru, Ibu bapa dan Murid boleh klik pada tab 'Jadual Waktu' pada baris tab utama untuk terus ke laman jadual waktu kami bagi mendapatkan jadual waktu versi online.

7. Bagaimana untuk mengikuti perkembangan sekolah dari semasa ke semasa tanpa perlu membuka portal ini setiap hari?
    Sila cari ruangan

IKUTI KAMI MELALUI "EMEL"        dan isikan alamat Emel anda untuk mengikuti berita-berita terbaru sekolah. Jika terdapat sebarang update maka ia akan dihantar terus ke emel anda. Anda hanya perlu pastikan akaun emel anda aktif dan didaftarkan dalam smartphone anda. Anda juga boleh mengikuti kami melalui akaun Google+ dengan klik 'Mengikuti' di bahagian:

PETRA2 GOOGLE+


Contact us